Фото: molecaten.com

Європейське місто купує цілий парк відпочинку, де поселять українських біженців

Влада нідерландського міста Ден Хам планує придбати комплексний парк відпочинку й поселити там біженців з України. На це мають намір витратити 2,2 мільйона євро.

Про це повідомляє dutchnews.nl.

Місто Ден Хам розташоване за 35 кілометрів від провінції Зволле. У кемпінгу під назвою De Blekkenhorst хочуть розмістити від 150 до 200 громадян України. Місцева влада вже придбала усю ділянку парку й навіть басейн. На території розташовані як дерев'яні шале, так і міні-будинки. Планується встановити ще 30 модульних будинків до того, як туди заселяться українці.

Після завершення війни в Україні й повернення біженців додому влада міста планує продати ділянку. Зараз у парку De Blekkenhorst вже проживає невелика група українців, але для туристів із власними трейлерами та наметами зона досі залишається доступною. Згодом це зміниться, і вся територія парку буде заселена українцями.

"Щойно війна закінчиться й українці розійдуться додому, ми знову продамо його", — заявив мер міста Ганс Брукхейзен. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям, які вимушено переїхали до Німеччини, значно простіше буде знайти житло. У країні запустили федеральну програму з пошуку оселі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.07.2023 04:16