фото: gettyimages.com

Знайти житло стане простіше: у Німеччині запустили онлайн платформу для українців

Українцям, які вимушено переїхали до Німеччини, значно простіше буде знайти житло. У країні запустили федеральну програму з пошуку житла.

Про це повідомляє німецько-українська асоціація Ukrainian Future на своїй сторінці у Facebook. Українці зможуть на онлайн-платформі обирати варіанти квартир та залишати свої заявки для оренди житла. 

На сторінці проекту зазначається, що Німеччина все частіше стикається зі складнощами розміщення біженців.

"Нескінченний потік біженців з України вимагає нового підходу до питання житла. Тому разом із Федеральним міністерством внутрішніх справ та некомерційною організацією ProjectTogether компанія Wunderflats запустила кампанію HelpingWalls (Helfende Wände)", — зазначається на сторінці сервісу.

Цифрова платформа пропонує біженцям з України можливість знайти безпечне житло у Німеччині. Сервіс доступний українською та російською мовами.

Так, біженці, які хочуть знайти житло у Німеччині, можуть подати заявку на сторінці проекту helfendewaende.de. За  цим посиланням можна:

  • шукати житло і відправити заявку;
  • прослідкувати статус усіх заяв на пошук житла;
  • якщо заявка буде прийнята орендодавцем, біженець отримає ще один запит на підтвердження зацікавленості;
  • обмінятись контактами та погодити усі деталі перед заселенням.

Також на платформі для українських біженців пропонуються варіанти житла за оплату та безплатне проживання.

Нагадаємо, на початку березня повідомлялося, що понад 5 млн громадян України подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в європейських країнах. Загалом тоді нараховувалося понад 8,1 мільйона українців, які біженцями у країнах Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2023 06:18