Європейські депутати - проти серпа і молота

20 ЛИСТОПАДА 2018 11:58

Депутати впевнені, що поширення подібної продукції на одній з найпопулярніших в світі торгових онлайн-майданчиків ображає пам'ять жертв радянського режиму. Підписи під відкритим зверненням до глави Amazon Джефф Безос поставили 27 парламентаріїв з Литви, Латвії, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Угорщини, Іспанії та інших країн ЄС, повідомляє Euro News.

«Загальна кількість жертв радянського режиму - понад 60 мільйонів чоловік. Понад 10 мільйонів були відправлені в табори в Сибіру, ​​де вони жили в нелюдських умовах. Їх примушували до роботи, вони голодували, відчували на собі фізичне насильство», - йдеться в листі, відправленому Джеффу Безос. Парламентарії висловили надію, що Amazon прибере зі свого сайту товари з серпом і молотом, так само як колись він припинив продаж речей з нацистською символікою.

У вересні товари з радянською символікою були видалені з сайту американського інтернет-магазину Walmart. Із закликом до керівництва торгової мережі звернулися влади Литви, Латвії та Естонії.

«Одяг з символікою масових вбивств повинна бути негайно вилучена з продажу», - писав тоді посол Литви в США Роландас Крішюнас.

У травні скандал розгорівся навколо компанії Adidas, яка почала продаж одягу з радянською символікою напередодні чемпіонату світу з футболу.

Але через хвилю обурення, що піднялася в першу чергу в Литві і в Україні, компанія вирішила прибрати зі своїх полиць речі з серпом і молотом і написом USSR (СРСР).

Світ, 20.11.2018 11:58