З "Азовсталі" сьогодні вдалося евакуювати 50 людей

06 ТРАВНЯ 2022 22:54
З території меткомбінату "Азовсталь" сьогодні вдалося вивезти 50 людей, евакуація продовжиться завтра.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише TrueUA.

"Сьогодні ми проводили евакуацію цивільних з "Азовсталі". На зворотному шляху мали забрати людей на "Порт-Сіті". На жаль, не встигли. Цілий день колона була вимушена стояти біля "Азовсталі". Там відбувалися бої та інші провокації", – написала урядовець.

За її словами, ворог постійно порушував режим припинення вогню, тому евакуація проходила вкрай повільно.

"Однак сьогодні нам вдалося витягнути з "Азовсталі" 50 жінок, дітей та людей похилого віку. Завтра зранку ми продовжимо евакуаційну операцію", – зазначила Верещук.

Вона зауважила: якщо все буде за планом, 7 травня о 17:00 біля "Порт-Сіті" будуть евакуаційні автобуси, які відвезуть людей до Безіменного. Там евакуйовані приєднаються до колони з "Азовсталі", яка наступного дня вирушить до Запоріжжя.

"Завтра в нас все має вийти. Збираємось о 17:00 біля "Порт-Сіті". Тримайтеся", - наголосила Верещук.

Нагадаємо, 6 травня під час режиму припинення вогню, на території меткомбінату "Азовсталь" російські загарбники застосували ПТРК та підбили евакуаційний автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені. Бійці полку "Азов", які боронять Маріуполь, закликали світову спільноту евакуювати цивільних з меткомбінату "Азовсталь", а Верховного Головнокомандувача – подбати про поранених солдатів.

Війна, 06.05.2022 22:54