Фото: соцмережі

З Ізраїлю виїхало понад три тисячі українців, — посол

З Ізраїлю виїхали понад три тисячі українців. Близько 520 громадян вилетіли з країни евакуаційними рейсами.

Про це заявив посол України в державі Ізраїль Євген Корнійчук на брифінгу.

"За даними МВС Ізраїль покинуло з початку масштабного терористичного акту 3,5 тисячі громадян України — це ті особи, які мають виключно українські паспорти, без подвійного громадянства. Із них близько 520 скористалися допомогою посольства і вилетіли евакуаційним рейсом", — зазначив він.

Також Корнійчук підкреслив, що ситуація в Ізраїлі залишається стабільно складною, і українське представництво працює в штатному режимі, досліджує ситуацію в секторі Гази.

"Ті громадяни, які звернулися до посольства з проханням про евакуацію, фактично всі виїхали чи за допомогою посольства, чи самотужки", — підсумував посол.

За його словами, дипломати надалі намагаються допомогти найбільш вразливим верствам населення і тим громадянам, які несподівано опинилися без грошей чи чиї рейси скасували. Крім того, він поінформував, що декілька сімей отримують від посольства допомогу.

"Українська сторона звернулася до благодійників і таким чином допомагає співгромадянам вилетіти до сусідніх з Україною держав. Також посольство допомагає вивезти до Європи громадян із фізичними вадами", — додав Корнійчук.

Нагадаємо, раніше у МЗС заявили, що громадяни України не перебувають у полоні бойовиків ХАМАСу. Посол України в Ізраїлі уточнив, що інформація про те, що деякі громадяни України, яких вважають зниклими безвісти, потрапили в полон ХАМАСу, не підтвердилась.

Додамо, з Ізраїлю 19 жовтня чартерним рейсом до Румунії відлетів четвертий евакуаційний борт з українцями. На борту літака перебувало 79 пасажирів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 16:54