Фото: ілюстративне Джерело: "Укріфнорм"

З окупованої Херсонщини повернули ще одну дитину

У неділю, 11 лютого, на підконтрольну Україні територію із тимчасово захопленої росіянами Херсонської області вдалося повернути 16-річну дівчину і її бабусю.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Життя в окупації сповнене страху і жахів. У цьому переконує історія родини, якій вдалося повернутися на підконтрольну Україні територію", — написав він.

За словами Прокудіна, бабуся-опікунка та її 16-річна онука не могли виїхати з окупованої території, бо боялися проходження ворожих блокпостів. Він наголосив, що відповідні служби тривалий час працювали з родиною і допомогли подолати всі перешкоди.

"Тож радий вітати на вільній землі ще одну дитину, ще одну сімʼю", — зазначив очільник ОВА.

Зазначимо, за словами радниці-уповноваженої президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, рашисти використовують щонайменше шість сценаріїв для того, щоб вивезти українських дітей на свою територію. Один з них — фейкове оздоровлення чи відпочинок у Росії, з якого малеча не повертається додому.

Нагадаємо, на початку січня в Україну з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини вдалося повернути 12-річного хлопця та його бабусю.

2 лютого Україна та Канада започаткували міжнародну коаліцію, яка працюватиме над поверненням в Україну дітей, які були примусово вивезені з окупованих територій до інших окупованих регіонів чи у Росію. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 14:59