Фото: armyinform.com.ua

Україна і Канада створюють коаліцію для повернення українських дітей, яких вивезли до РФ

Україна та Канада 2 лютого започаткують міжнародну коаліцію, яка працюватиме над поверненням в Україну дітей, які були примусово вивезені з окупованих територій до інших окупованих регіонів чи у Росію. 

Про це повідомила голова Міністерства закордонних справ Канади Мелані Жолі під час спільної пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

"Канада та Україна створять нову міжнародну коаліцію з повернення українських дітей, яка об'єднає країни світу для захисту інтересів цих дітей", — сказала вона.

Жолі пояснила, що в межах зазначеної міжнародної коаліції з повернення українських дітей, Канада використовуватиме свою дипломатичну мережу в усьому світі, щоб "спілкуватися так, наче ці діти були б канадськими дітьми".

"І ми вестимемо переговори з багатьма, багатьма країнами світу. Мексика, Бразилія, ПАР, Катар. І звідти ми підвищуватимемо обізнаність про цих дітей. Ми підвищуватимемо обізнаність щодо цього питання. Ми зберемо багато країн, щоб поговорити про це. І, звісно, так, ми працюватимемо з країнами, які мають прямі відносини з Росією, щоб ці діти повернулися додому, тому що кожна дитина, яку повертають до своєї сім'ї, — це сама собою перемога", — зазначила вона.

Своєю чергою Дмитро Кулеба зауважив, що запропонований Канадою механізм для повернення українських дітей є дієвим, тому Україна розраховує, що інші країни також долучатимуться до цих зусиль.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула в Україну з робочим візитом 2 лютого. Вона вже провела переговори із українським колегою Дмитром Кулебою, у ході яких сторони обговорили нові санкції проти РФ, реалізацію української "формули миру", а також посилення ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 14:50