Фото: супутникові знімки Google Earth

За час війни в Україні Росія майже наполовину спустошила свою найбільшу базу техніки у Бурятії, — ЗМІ

Російська армія від початку повномасштабного вторгнення в Україну на 40% спустошила найбільший склад радянської бронетехніки у Бурятії. Значну частину техніки звідси вивезли після оголошення у Росії мобілізації у 2022 році.

Про це пише The Moscow Times, аргументуючи супутниковими знімками Google Earth.

У повідомленні йдеться про те, що найбільш відома база законсервованої техніки "Вагжаново" у Бурятії займає близько 13 квадратних кілометрів, що в рази перевищує площу двадцяти інших військових баз у Росії. Ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну, восени 2021 року, тут просто неба зберігалося майже чотири тисячі одиниць бронетехніки. Та вже через вісім місяців війни тут залишилось лише трохи понад 2,5 тисячі бронемашин. До травня 2023 року база обміліла до 2270 одиниць. 

російська законсервована техніка

Фото: супутникові знімки Google Earth

"За цей час з бази було вивезено 1570, або 40,8% одиниць бронетехніки. Причому більша її частина (32%) вивезена після оголошення мобілізації наприкінці 2022 року", — йдеться у повідомленні.

Водночас на знімках у листопаді 2022 року видно, що значна частина техніки не має веж або ж має інші пошкодження. Навесні 2023 року такі ж ознаки має половина техніки, що залишається на базі. 

російська військові техніка

Фото: супутникові знімки Google Earth

Нагадаємо, тенденція щодо втрат армії Російської Федерації у техніці та артилерії в порівнянні з втратами Сил оборони України зберігається приблизно у співвідношенні три до одного. Українські військові ведуть наступальні дії на оборонні позиції ворога, але втрачають менше озброєння. Такі висновки можна зробити на основі публікацій OSINT-експерта Якуба Яновського, який опирається на незалежні дані платформи Oryx.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 09:31