Фото: Нова українська школа

За декілька днів окупанти депортували до Росії сотні людей із Донбасу

Із кінця травня до початку червня до Ростовської області Росії депортували ще 600 українців із тимчасово окупованих територій. Йдеться про жителів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву із посиланням на дані підпілля.

Відомо, що під депортацію потрапили мешканці Дебальцевого, Докучаєвська й Старобільська. Саме там розташовані табори розподілення, де мешканців тримають перед депортацією.

"Надалі окупаційна адміністрація віддає вказівку так званому "міністерству транспорту", яке повинно виділити автобуси. Водночас "міністерство охорони здоров’я" має забезпечити медичний супровід. І останнє, "головне управління МЧС РФ" здійснює безпосереднє перевезення та супроводження наших громадян", — розповіли про схему в ЦНС.

За інформацією експертів, кожен зі співробітників цих структур відомий й понесе покарання за злочини проти людства.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, у Російській Федерації створюють інформаційні кампанії та нові закони, аби виправдати дії президента за викрадення українських дітей із Донбасу. 20 червня Держдума РФ проголосувала за створення парламентського комітету для розслідування "злочинів, скоєних українським урядом проти неповнолітніх на Донбасі з 2014 року". Розвідники запевняють, що у такий спосіб Дума реагує на міжнародний осуд депортації Росією дітей з окупованих територій України.

Раніше ми писали, що російські окупанти мають намір вивезти з тимчасово окупованих територій Луганської області 750 дітей. Їх направлять до Росії нібито на лікування. Для більшості школярів рашисти вигадали "патології", що і стало приводом для фейкового оздоровлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 13:48