Фото: Укрінформ

Британська розвідка пояснила, як Кремль виправдовує депортацію українських дітей

У Російській Федерації створюють інформаційні кампанії та нові закони, аби виправдати дії президента Володимира Путіна. Зокрема, у РФ намагаються "відбілити" репутацію диктатора за викрадення українських дітей із Донбасу.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

У відомстві повідомляють, що 20 червня Держдума РФ проголосувала за створення парламентського комітету для розслідування "злочинів, скоєних українським урядом проти неповнолітніх на Донбасі з 2014 року". Розвідники запевняють, що у такий спосіб Дума реагує на міжнародний осуд депортації Росією дітей з окупованих територій України.

"Цей крок, швидше за все, є формою "законодавства" та сприяє російським інформаційним операціям, створюючи зброю законодавства, намагаючись заплутати наратив навколо власних кричущих дій", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повідомлення про права дітей є важливою комунікаційною темою для Кремля, оскільки депортації дітей лягли в основу ордера Міжнародного кримінального суду на арешт президента Путіна, виданого в березні 2023 року.

Британська розвідка 22 червня
Інфографіка: 
Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації провів аналітичне дослідження про примусову депортацію та викрадення українських дітей Російською Федерацією. За його висновками, після початку повномасштабного вторгнення Росії діти стали фактично військовим трофеєм окупаційних військ, а Кремль почав використовувати їх виключно в пропагандистських цілях.

Президент Володимир Зеленський 14 травня повідомляв, що Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. За його словами, у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

Раніше уповноважена з прав дитини Російської Федерації Марія Львова-Бєлова виправдалася через викрадення дітей. Вона заявила, що "рятувала українців" під час їхньої депортації до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 10:24