Фото: скріншот з відео

"Я — мати, і цим все сказано": як рашистка Львова-Бєлова виправдовується через викрадення українських дітей (відео)

Уповноважена з прав дитини Російської Федерації Марія Львова-Бєлова розповіла, що "рятувала українських дітей" під час їхньої депортації до РФ. Ордер на її арешт вже видав Міжнародний кримінальний суд.

Інтерв'ю обмудсменки з'явилось на Youtube-каналі американського видання Vice.

В інтерв'ю російська чиновниця намагалась відхреститись від звинувачень у викраденні українських дітей. Вона називала це "порятуванням дітей із регіонів, які визнані російськими, це російськомовні діти, які захотіли стати частиною великої Росії".

Цікаво, що Львова-Бєлова не вважає себе військовою злочинницею.

"Я мати, і цим все сказано. Який я військовий злочинець, про що ви кажете?" — заявила вона.

Бєлова також заявила, що українських дітей вивозили з-під обстрілів, тому вважає ці дії не депортацією, а евакуацією.

"Діти дякували бійцям за порятунок. Хіба це є пропаганда? Ми за Женевською конвенцією можемо евакуювати дітей із зон, де їх життю чи здоров'ю загрожує небезпека", — запевнила вона. 

Варто відзначити, що у статті 24 Женевських конвенцій чітко йдеться про наступне: "дітей віком до 15 років, які осиротіли або були розлучені зі своїми сім'ями через війну, можна вивозити лише з гуманітарних міркувань до третьої країни й лише тимчасово".

Нагадаємо, уповноважена президента Російської Федерації з прав дитини Марія Львова-Бєлова, яку судитимуть в Гаазі, розповіла про проблеми з вихованням українського хлопчика. Вона наголосила, що зіткнулася з низкою проблем при спілкуванні з викраденими дітьми.

Також Україна порахувала, скільки українських дітей незаконно депортувала Росія на свою територію, або утримує на окупованій території. РФ викрала майже 4,4 тис. дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2023 17:50