Фото: "Латифундист"

Заборона імпорту аграрної продукції з України: Угорщина дала нову обіцянку

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський обговорив заборону на імпорт української аграрної продукції з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надем. Український урядовець під час онлайн-зустрічі заявив про неприйнятність односторонніх рішень.

Про це повідомили в прес-службі Мінагрополітики. Сторони домовилися про продовження переговорів.

"Зі свого боку міністр сільського господарства Угорщини запевнив, що транзит для української агропродукції зберігатиметься і надалі. Сторони домовились провести консультації і найближчим часом зустрітися повторно", — йдеться у заяві міністерства. 

Нагадаємо, Європейська комісія відреагувала на заборону імпорту Угорщиною та Польщею сільськогосподарської продукції з України. В ЄС не схвалюють односторонні рішення.

Раніше в уряді Угорщини заявили, що прагнуть представляти інтереси угорського фермерського товариства, а тому запроваджують тимчасову заборону на імпорт агропродукції з України. Йдеться насамперед про зерно, насіння олійних культур, а також деяку іншу сільськогосподарську продукцію.

Також польський уряд заборонив імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. Чиновники вважають, що так захищають польський аграрний сектор. До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці. Заборона діятиме до 30 червня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 16.04.2023 21:18