Фото: "Голос України"

Польща заборонила імпорт сільськогосподарської продукції з України: пояснення уряду

Польський уряд заборонив імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. Чиновники вважають, що так захищають польський аграрний сектор.

Розпорядження опублікував міністр розвитку і технологій Вальдемар Буда.

До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці. Заборона діятиме до 30 червня 2023 року.

"Згідно з директивним рішенням Ради міністрів, я щойно підписав розпорядження про заборону імпорту сільськогосподарської продукції з України", — написав Буда в Twitter, опублікувавши документ.

Рада міністрів обговорила поточну ситуацію на сільськогосподарському ринку і негативні наслідки російської агресії в цій сфері. Міністр сільського господарства і розвитку села представив поточні проблеми, пов'язані з надходженням сільськогосподарської продукції з України.

"Рада міністрів уповноважила міністра сільського господарства і розвитку села та міністра розвитку і технологій видати відповідні правові акти для захисту польського сільськогосподарського ринку від дестабілізації — в тому числі тимчасову заборону на імпорт сільськогосподарської та харчової продукції з України", — йдеться у заяві.

Постанова набуде чинності з дня її опублікування.

Нагадаємо, в українському зерні виявили небезпечні пестициди. Через це влада Словаччини ввела заборону на його продаж.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 15.04.2023 19:40