Фото: Getty images

Ще одна країна заборонила імпорт агропродукції з України

В уряді Угорщини заявили, що прагнуть представляти інтереси угорського фермерського товариства, а тому запроваджують тимчасову заборону на імпорт агропродукції з України. Йдеться насамперед про зерно, насіння олійних культур, а також деяку іншу сільськогосподарську продукцію.

Про це заявив міністр сільського господарства Іштван Надь, пише 24.hu.

У заяві глава міністерства пояснив, що продовження нинішніх ринкових процесів завдасть настільки серйозної шкоди сільському господарству Угорщини, що необхідно вжити надзвичайних заходів, щоб їх зупинити. 

"З практикою виробництва, яка більше не дозволена в Європейському Союзі, і, як наслідок, з надзвичайно низькою собівартістю виробництва, українське сільське господарство, маючи повні можливості безмитної та вільної торгівлі, почало експортувати на європейський ринок, крім зерна та олійних культур, великої кількості птиці, яєць і меду. Це унеможливило можливості продажу вітчизняних і центральноєвропейських фермерів", — сказав він.

Надь підкреслив, що обмеження імпорту до Угорщини є тимчасовим і триватиме до 30 червня 2023 року, що може бути достатнім для запровадження суттєвих і тривалих заходів ЄС, перегляду повного безмитного характеру українських товарів і функціонування солідарної системи. 

"Суб’єкти сільського господарства очікують від Європейського Союзу справедливих ринкових умов для європейського сільського господарства", — підсумував міністр.

Нагадаємо, польський уряд також заборонив імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. Чиновники вважають, що так захищають польський аграрний сектор. До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці. Заборона діятиме до 30 червня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 16.04.2023 12:07