Фото: росЗМІ

"Забрали паспорти і відправили на фронт": Генштаб розповів про методи "мобілізації" росіянами громадян Узбекистану

Окупанти обманом намагаються мобілізувати на війну з Україною громадян різних країн. В підрозділах російських військ, які розміщені у тимчасово окупованій Горлівці Донецької області, відзначено присутність громадян Узбекистану. 

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Вказані особи прибули до міста Маріуполь для проведення будівельних робіт. Після прибуття в них вилучили паспорти та мобілізували "добровольцями" до складу окупаційних військ.

Російські обстріли

Протягом доби російські окупанти завдали чергового удару по території України, застосувавши ударні дрони Shahed. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил усі п'ять ударних БпЛА було знищено. Крім того, ворог завдав чотирьох ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ситуація на фронті

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось близько 30 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Надії Луганської області та Торське, Григорівка Донецької області. 

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки противника в районі Богданівки та Іванівського Донецької області. 

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. В районі Красногорівки противник завдав авіаційного удару. 

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі південніше Новодарівки Запорізької області. Водночас Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищено чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили сім ворожих артилерійських засобів на вогневих позиціях.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що на всій лінії фронті Збройні сили повністю перехопили ініціативу на сторону України. Наші війська кожен день мають просування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 19:28