Фото: qirim.news / ілюстративне

Загарбники змушують школярів співати гімн РФ перед уроками, — Генштаб

Російські загарбники зазнають колосальних втрат у війні з Україною. У зв'язку з цим рашисти змушені облаштовувати додаткові шпиталі на окупованих територіях.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зокрема у населеному пункті Каланчак Херсонської області російські окупанти відкрили ще один військовий шпиталь — у центральній лікарні. Відомо, що громадянам України, які там проживають, у наданні медичної допомоги у зазначеному закладі відмовляють. 

"Лікарня стала таким собі "хабом" для поранених та загиблих окупантів. Лише минулої доби до медичного закладу привезли понад п’ятдесят поранених та вбитих загарбників", — йдеться у повідомленні.

Генштаб зазначає, що у тимчасово захоплених населених пунктах Запорізької області російська окупаційна адміністрація продовжує чинити тиск на місцеве населення,  зокрема, на українських дітей. Так, у школах міста Токмак учнів примушують співати гімн країни-агресора перед початком уроків. Окупанти також змушують школярів оформлювати листівки до річниці широкомасштабного вторгнення зі словами підтримки та вдячності російським загарбникам, що вдерлись на нашу землю.

Атаки ворога

Протягом доби противник завдав дев'ять ракетних та 11 авіаційних ударів. Здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є поранені та загиблі серед цивільного населення. 

Генштаб зазначає, що загроза завдання ударів російською федерацією залишається високою по всій території України. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Нагадаємо, протягом неділі наші захисники збили ворожий літак Су-25, два безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10" та дрон-камікадзе типу "Ланцет-3".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 19:08