Загибель двох курсантів ДСНС на Харківщині: з'явилися нові деталі (фото)

Наприкінці травня в Харківській області внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту. Начальнику однієї з кафедр повідомили про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Як з'ясувалося, смерть 21-річного та 22-річного студентів настала внаслідок вибуху артилерійського снаряда калібром 152 мм. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. Вибух стався в приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти.

Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. Згодом підозрюваний надав студентам вказівку розібрати бойовий припас строком до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язковому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення.

"Відповідно до посадової інструкції, саме начальник цієї кафедри контролює і вживає всіх необхідних заходів із питань охорони праці, додержання правил протипожежної безпеки на кафедрі з метою безпечної роботи в навчальних приміщеннях кафедри, повного виключення виробничого травматизму та профзахворювань працівників. Також він несе відповідальність за дотримання на кафедрі вимог чинного законодавства з питань охорони праці", — зазначили в прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Нагадаємо, 19 березня у Львівському університеті внутрішніх справ сталася трагедія. Там нібито застрелився з автомата 18-річний курсант другого курсу.

Також 18 березня у 169 навчальному центрі "Десна" імені князя Ярослава Мудрого, що на Чернігівщині, загинули четверо військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.06.2023 15:34