«Захід-2017»: навчання, чи провокація?

21 ЛИПНЯ 2017 13:22

В НАТО побоюються, що спільні російсько-білоруські навчання «Захід—2017», які заплановані на вересень, можуть стати таким собі «троянським конем».

Про це повідомляє сайт TrueUA з посиланням на Reuters.

За інформацією видання, про це заявив генерал-лейтенант Бен Ходжес, який командує американськими силами в Європі.

– Люди стурбовані, що це “троянський кінь”. Вони (Росія. – Ред.) говорять: “Ми просто робимо навчання”, а потім раптом вони перекинуть всіх цих людей і сили кудись, – сказав він.

Бен Ходжес додав, що союзники США стежитимуть за російською технікою у Білорусі. Він також додав, що поки не має підстав вважати, що Росія залишить техніку у Білорусі.

На стратегічні навчання, нібито, планують залучити війська загальною чисельністю, яка не буде перевищувати параметрів, що визначені Віденським документом 2011 року – тобто, не більше 13 тис. особового складу. Від РФ для участі в стратегічному навчанні планується залучення біля 3 тис. військовослужбовців та 280 од. техніки. Крім сухопутної складової угруповання залучатиметься авіація, в т.ч. 25 літальних апаратів з російської сторони. У той же час, відомо, що для потреб міністерства оборони РФ відомство замовило 4162 залізничних вагони для перевезення військ та військових вантажів на територію РБ у 2017 році. За розрахунками це набагато перевищує потреби в перевезенні заявленої на стратегічне навчання кількості особового складу і військової техніки). 

Світ, 21.07.2017 13:22