Фото: СБУ

Закликала вбивати українських дітей: СБУ повідомила про підозру Симоньян

Служба безпеки України повідомила про підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян. Кремлівська журналістка закликала до вбивств українських дітей.

Як повідомляють у прес-службі СБУ, вона очолює міжнародний рупор кремля — телеканал "RT" і входить до медійного пулу російського диктатора Володимира Путіна.

За даними слідства, серед нових задокументованих злочинів фігурантки є публічні заклики Симоньян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року. Зазначається, що вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення та воєнні злочини країни-агресора. 

За даними СБУ, окрім цього, російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України. Додається, що Симоньян регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді "авторських" дописів на власному Telegram-каналі та в ефірах російських телеканалів.

"Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності", — додають в СБУ.

Слідчі Служби безпеки України на підставі зібраних доказів повідомили про нову підозру пропагандистці за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ⁠⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, що торік у серпні недалеко від будинку пропагандистки Симоньян вибухнув безпілотникНевідомий БпЛА нібито збила російська протиповітряна оборона. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2024 16:08