Олексій Данілов, Маргарита Симоньян. Джерело: glavcom

"А в Китаю запитали?" Данілов відреагував на заклик Симоньян про ядерний вибух над Сибіром

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов прокоментував заяву російської пропагандистки Маргарити Симоньян. Раніше вона говорила про можливий ядерний вибух над Сибіром і його наслідки.

Цієї теми Данілов торкнувся в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, росіяни не знають чим погрожувати Україні, а тому розпочинають повертати ядерний шантаж.

Він нагадав попередження президента Володимира Зеленського про те, що розвідка прогнозує збільшення кількості ядерних погроз із боку Москви до кінця 2023 року. Данілов висловив думку, що Китай навряд чи дозволить Росії застосовувати ядерну зброю у тому чи іншому вигляді.

"Росія не зможе поламати ту систему, яка є зараз у світі. Вивести певну частину супутників, які розташовані над Сибіром, напевно, можливо, але тоді незрозуміло, хто від цього виграє", — сказав секретар РНБО.

Він наголосив, що ситуація з ядерним шантажем стосується не лише України, а й держав, які 1990 років погодилися на перерозподіл ядерного арсеналу колишнього СРСР.

Раніше пропагандистка Кремля Маргарита Симоньян запропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром, щоби вивести з ладу електроніку та супутники, які там розташовані.

Нагадаємо, на початку жовтня Симоньян заявила, що ударний безпілотник впав навпроти будинку її сім'ї. Інцидент трапився у ніч на неділю, 1 жовтня, в Сочі. 27 серпня вона також нарікала, що російська ППО збила дрон біля її будинку в Московській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 12:41