Фото: kyivcity.gov.ua

Закупівля піску на 6,5 млн грн для закритих пляжів: київська влада знайшла виправдання

На семи пляжах столиці необхідно здійснити підсипання піску відповідно до санітарних норм, зокрема через повінь. Це потрібно для відновлення природного шару піщаного покриву.

Пояснення з'явилося на офіційному порталі міста Києва.

У КМДА зазначили, що підсипка піску необхідна для відновлення природного шару піщаного покриву, оскільки внаслідок весняної повені цього року в Києві фіксували підтоплення заплави річок та прирічкових територій. Це погіршило їхній санітарно-гігієнічний стан та призвело до розмивання пляжних зон.

"Внаслідок підтоплення, дії вітрової ерозії на території ряду пляжів сталося руйнування поверхні піщаного покриву, що може призвести до пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень, а надалі — до загибелі рослинності та погіршення екологічного стану в цілому", — написали у прес-службі КМДА.

Чиновники запевнили, щоб запобігти проблемам з екологією, а також для відновлення природного шару піщаного покриву, проводяться роботи з санітарного підсипання піску. У КМДА переконані, що це доцільно навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається.

Нагадаємо, офіційно в Києві не планують відкривати пляжний сезон улітку 2023 року. Проте для пляжних зон відпочинку планують закупити майже 12 тисяч тонн піску.

Раніше повідомлялось, що у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва закупило для бомбосховищ шкіряні барабани. Йдеться про триста музичних інструментів на суму майже один мільйон гривень. Закупівля аргументувалась необхідністю психічного розвантаження дітей під час повітряних тривог. Згодом РВА розірвала договір.

Раніше у Дніпровському районі чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ овочерізки на півтора мільйона гривень та електросковороду за понад 700 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2023 19:01