Фото: zprz.city

Сковорода та овочерізки на 1,5 млн грн: як чиновники "облаштовують" столичні укриття

У Києві чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ дорогі овочерізки та електросковороду.

Про це повідомив депутат Київради Леонід Ємець з посиланням на дані системи Prozorro.

Зазначається, що тендер оголошено як "Технологічне обладнання в укриття закладу освіти". Всі відомості про нього можна знайти на сервісі Prozorro.

Відтак, планується закупити 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломкою, кубиками, нарізки картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре.

Крім того, у Дніпровському районі столиці для укриття в одному з ліцеїв замовили електросковорідку за 720 тисяч гривень. Вона здатна на одній площині на різних температурах готувати за запрограмованими рецептами.

"Коли ми знайшли тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тисяч гривень штука, я думав більше мене нічого не здивує. Але супер електрична сковорідка з тачскріном і ціною 720 тисяч гривень за штуку, це навіть для мішленівського ресторану перебір, не те що для укриття Дніпровського району!" — обурився депутат.

сковорода для укриття

Скріншот

Нагадаємо, 10 червня спеціальна комісія у Києві закінчила перевірку всіх 4655 сховищ. Лише 15% укриттів придатні "без зауважень".

Додамо, у Києві планують оснастити близько три тисячі укриттів автоматизованою системою відкриття. Це потрібно для того, аби доступ до бомбосховищ під час повітряної тривоги був гарантованим. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 20:35