Фото: КМВА

Укриття у Києві: КМДА оновила мапу бомбосховищ

Київська міська державна адміністрація опублікувала оновлену актуальну мапу укриттів столиці, куди громадяни повинні прямувати під час повітряної тривоги.

За даними інтерактивної мапи, деякі сховища розташовані в підвалах, підземних переходах чи паркінгах, а також на всіх станціях Київського метрополітену.

Згідно з оновленою мапою бомбосховищ Києва, найбільше укриттів розташовано в Голосіївському, Печерському, Оболонському та Дніпровському районах.

Перевірки укриттів у столиці та по всій Україні: що відомо

За даними Міністерства внутрішніх справ, станом на 5 червня 2023 року в Україні перевірили вже 50 195 укриттів, що становить майже 80% від загальної кількості. Так, з усіх перевірених укриттів 4 679 (9%) виявилися зачиненими. Ще 11 644 (23%) є не придатними для використання. У Києві вже обстежили 2 156 (48%) укриттів, з яких: 137 (6% від перевірених) виявилися зачиненими; 804 (37% від перевірених) — не придатні для використання.

Як відомо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін опублікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 00:53