Фото: КМДА

Доступ буде гарантованим: столичні укриття облаштують автоматизованою системою відкриття

У Києві планують оснастити близько трьох тисяч укриттів та сховищ автоматизованою системою відкриття. Це потрібно для того, аби доступ до бомбосховищ під час повітряної тривоги був гарантованим. 

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Окрім цього, міська влада планує придбати та встановити близько 200 додаткових модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання. Відзначимо, додаткові кошти в сумі 750 мільйонів гривень на ремонт та облаштування укриттів виділили депутати на сесії.

"Ми проведемо позапланову інвентаризацію існуючих підвальних та цокольних приміщень, щоб ними, де це технічно можливо, доповнити фонд захисних споруд. Адже використання ворогом балістичної зброї спонукає нас створювати додаткові укриття в оперативній доступності для людей насамперед у спальних районах міста", — повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Відзначається, що автоматизовані системи доступу до укриттів вже розпочали тестувати в Дарницькому районі Києва. Надалі їх запровадять в усьому місті.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ розповіли про проміжні результати перевірки стану укриттів. Станом на 8 червня в Україні перевірено 61 328 бомбосховищ, з яких 9,5% були зачинені, а 23,51% і взагалі непридатні для використання.

Додамо, правоохоронці повідомили про підозру керівнику підрядної організації, який заволодів бюджетними коштами під час ремонту укриттів у столиці. На оборудках він заробив понад мільйон гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 13:13