Фото: Офіс генпрокурора

Наживався на ремонтах шкільних укриттів: столичному підряднику вручили підозру

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику підрядної організації, який заволодів бюджетними коштами під час ремонту укриттів у столиці. На оборудках він заробив понад мільйон гривень.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, в липні 2022 року службові особи Голосіївської районної у місті Києві забезпечили підконтрольному товариству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у школі. Після завершення робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо їх обсягів та вартості.

Своїми діями учасники схеми завдали столичному бюджету збитків на понад мільйон гривень. Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

"За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику підрядної організації за фактами заволодіння бюджетними коштами на капітальному ремонті укриттів та службового підроблення", — додали в ОГП.

Зазначається, що слідство триває. За результатами проведення ряду експертиз вирішуватимуть питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб Голосіївської райдержадміністрації.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ розповіли про проміжні результати перевірки стану укриттів. Станом на 8 червня в Україні перевірено 61328 бомбосховищ, з яких 9,5% були зачинені, а 23,51% і взагалі непридатні для використання.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 12:54