«Запалюючи свічки пам’яті, ми схиляємо голови перед 298 жертвами рейсу МН17», – Петро Порошенко.

17 ЛИПНЯ 2017 10:32

Три роки тому в небі українського Донбасу сталася наймасштабніша за кількістю жертв авіатрагедія. Її причина — не нещасний випадок і не поломка техніки, а умисний намір і злочин проти людства, якого могло і не статися, якби не російська агресія, російська установка і російська ракета, завезені з території Росії.

На своїй сторінці у мережі Facebook, Петро Порошенко написав, що наша відповідальність і перед загиблими, і перед майбутніми поколіннями - довести агресору-терористу неминучість відповідальності за усі вчинені злочини.

«Саме тому, не вагаючись ані секунди, в перші дні після трагедії мною було прийнято рішення про передачу розслідування Нідерландам. Так само не вагаючись, відповідно до наданих мною повноважень, кілька днів тому ми підписали Угоду між Україною та Нідерландами, якою підтверджено обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині.», – зазначив Петро Порошенко.

Крім того, Глава Держави підкреслив, що об’єктивність та неупередженість нідерландського правосуддя завершить цей шлях. Адже це наш спільний обов’язок перед пам’яттю тих, чиї биття сердець рівно три роки тому обірвала російська ракета

«Сьогодні, запалюючи свічки пам’яті, ми схиляємо голови перед 298 невинними жертвами рейсу МН17», –Петро Порошенко. 

Політика, 17.07.2017 10:32