Запущені перші супутники системи глобального інтернету OneWeb

28 ЛЮТОГО 2019 09:32

Компанія Arianespace запустила перші шість апаратів глобальної системи супутникового інтернету OneWeb.

Якщо дослідна експлуатація цих апаратів буде визнана успішною, з кінця 2019 року почнуться регулярні запуски для розгортання повноцінної орбітальної угруповання з 650 супутників.

Трансляція запуску проходила на YouTube-каналі Arianespace.

Проект OneWeb являє собою систему глобального супутникового інтернету, що складається з декількох сотень низькоорбітальних супутників, а також наземних базових станцій. Початковий план передбачає розгортання 650 супутників на кругових орбітах з висотою 1200 кілометрів.

Передбачається, що завдяки таким орбітах і кількості супутників система зможе надавати доступ в інтернет в практично будь-якій точці Землі з пропускною спроможністю 50 мегабіт в секунду і затримкою в кілька десятків мілісекунд.

В якості основних клієнтів компанія розглядає жителів важкодоступних районів з низькоякісним або відсутнім підключенням до інтернету, а також транспорт, такий як судна та літаки.

OneWeb - не єдина глобальна система супутникового інтернету. Наприклад, в 2018 році SpaceX запустила два перших супутника системи StarLink, яка, згідно з проектом, буде складатися з майже 12 тисяч апаратів на низьких навколоземних орбітах з висотами від 335 до 1325 кілометрів.

Технології, 28.02.2019 09:32