Скріншот із відео

Засовували голову у вигрібну яму: на Одещині розслідують знущання учнів з однолітка

Учні школи села Шевченкове Кілійської громади Ізмаїльського району в позашкільний час знущалися з однолітка. Вони засовували його головою у вигрібну яму та змусили оголитися на камеру.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці директор департаменту освіти й науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

"За заявою директора школи та відділу освіти розпочато кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з дітьми. У школі видані відповідні накази. Відділ освіти проводить службову перевірку організації профілактичної роботи у закладі. Матір відмовилася писати заяву на кривдників, натомість це зробила директор школи", — зазначив він.

Чиновник додав, що один із кривдників — син місцевої вчительки — знімав процес знущань на телефон. Згодом це відео потрапило у соцмережі.

Запис містить кадри, де видно, як хулігани засовують голову дитини у вигрібну яму в туалеті, змушують хлопчика зняти спідню білизну й оголити статеві органи.

У школі матір "режисера" характеризують як порядну людину та непоганого фахівця. За словами Лончака, жінку теж шокувало те, що сталося.

"Жодного спротиву щодо розслідування з її боку не зафіксовано, це на комісії підтвердили представники правоохоронних органів. Її долю визначить службове розслідування. Зараз слідство триває", — підсумував чиновник.

Нагадаємо, що наприкінці вересня, в Чернігові секретар міської ради Олександр Ломако відреагував на скандал, який трапився у школі №32. Там вчителя фізкультури запідозрили у педофілії. Зі скаргою на вчителя звернулися батьки учнів четвертого класу. Згодом з'ясувалося, що це не перший випадок коли чоловіка звинувачують у педофілії. Виявилося, що він раніше працював в іншій школі міста, звідки його витурили після аналогічних звернень батьків. Тепер, за словами Олександра Ломако, вчителя вже звільнили й з цього навчального закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.10.2023 15:06