Фото: ДБР

У Чернівецькій області лісівників підозрюють у незаконній рубці дерев на майже 4 млн грн

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру лісничому та двом майстрам лісу у Чернівецькій області. Їм інкримінують незаконну порубку дерев на суму близько 3,7 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, посадовці Берегометського лісомисливського господарства у Чернівецькій області займались підробкою документів щодо необхідності проведення санітарно-вибіркових рубок дерев. Підозрювані рубали здорові дерева під виглядом санітарної рубки. Також вони вказували у документах підробні відомості щодо стану та об’єму зрубаної деревини, аби штучно створити її надлишок.

Рубка дерев

Фото: ДБР

"Безпосередньою вирубкою лісу займалася приватна фірма рідної сестри лісничого. Він сам керував роботами начебто від її імені та укладав договори з лісгоспом", — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, за такою схемою фігурантам вдалося незаконно зрубати, а згодом продати 206 дерев. Сума завданих державі збитків становить 3,7 мільйона гривень. За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. 

Чоловікам оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб, службовому підробленні документів за попередньою змовою групою осіб та у незаконній порубці дерев у лісах, вчинених повторно, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 246 КК України).

Нагадаємо, у травні працівники ДБР повідомили про підозру командиру військової частини та його заступнику, а також двом підприємцям. Їм інкримінують махінації з генераторами, які були закуплені для військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.06.2024 04:33