Фото: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині судитимуть колаборанта, який вирубував ліс, щоб допомогти російській армії

У Харківській області судитимуть працівника лісового господарства, якого підозрюють у роботі на ворога. За даними слідства, чоловік вирубував український ліс для подальшої передачі деревини російським військовим. 

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури, у січні 2024 року правоохоронці затримали у місті Купʼянськ колаборанта, яким виявився майстер лісу державного підприємства "Куп’янське лісове господарство". 

Чоловік свідомо та добровільно пішов на співпрацю з росіянами, коли місто було окуповане, та працював на росіян з травня 2022 року до деокупації міста. Від окупантів він отримав посаду в незаконно створеному на базі українського держпідприємства "Купянском лесничестве".

Як зазначають в прокуратурі, підозрюваний займався вирубкою українського лісу та передавав на потреби загарбників. За роботу на державу-агресорку він встиг отримати понад 70 тисяч рублів.

Колаборант тривалий час намагався "замаскуватись" в Куп'янську та позиціював себе, як аполітичну людину. Час від часу проживав у родичів. У прокуратурі додають, що нині обвинувачуваний перебуває під вартою. Його судитимуть у Червонозаводському районному суді міста Харкова.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, нещодавно контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку, яка шпигувала за бойовими літаками Збройних сил України поблизу Кривого Рогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 11:15