Фото: ДБР

Завдали мільйонних збитків: ДБР повідомило про підозру інспекторам митного посту "Житомир-Центральний"

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом інспекторам митного посту "Житомир-Центральний". Їх підозрюють у завданні мільйонних збитків державі.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці з'ясували, що посадовці за винагороду "не помічали" підроблених документів на реєстрацію автомобілів, у яких зокрема був змінений рік випуску. Вони приймали від імпортерів заздалегідь підроблені техпаспорти, не проводили перевірки за встановленими стандартами.

Зазначається, що таким чином дії митників призвели до недоотримання бюджетом акцизних зборів та податку на додану вартість у сумі понад 3,5 млн грн.

"П’ятьом митникам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем за ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 лютого, Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України спільно з Офісом Генпрокурора провели масштабну спецоперацію. Зокрема правоохоронці прийшли з обшуками у вісім філій української митниці.

До того ж 8 лютого ДБР затримало колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці Державної митної служби України. Він вимагав неправомірну вигоду у розмірі 4 100 доларів.

У грудні 2022 року працівники ДБР викрили злочинні схеми на Дніпропетровській та Полтавській митницях, через які держбюджет втратив понад 77 млн гривень.

Відомо, що 1 лютого Кабінет міністрів звільнив керівників Державної митної служби України. Своїх посад лишилися в.о. голови митниці і двоє заступників.

Того ж дня уряд призначив тимчасового голову Державної митної служби. Ним став Сергій Звягінцев.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.02.2023 16:10