Фото: сайт ДМСУ

Кабмін призначив тимчасового очільника митниці: що про нього відомо

Кабінет міністрів 1 лютого призначив тимчасового голову Державної митної служби. Ним став Сергій Звягінцев.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Уряд також звільнив Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Державної митної служби України. А Руслана Черкаського, який очолював митницю, відсторонено від виконання повноважень за посадою. Також проти нього порушено дисциплінарне провадження.

Що відомо про Сергія Звягінцева

Новопризначений тимчасовий голова Митниці був заступником голови Державної митної служби України з 2020 року. Йому 45 років. Звягінцев народився у Харкові. Має три вищі освіти у сферах економіки, права, у тому числі отримав кваліфікацію магістра міжнародного менеджменту. Він працював провідним спеціалістом у Міністерстві економіки. З 2003 до 2015 року обіймав керівні посади: начальника відділу організаційного забезпечення розвитку зовнішньоекономічної політики, начальника відділу з питань розвитку ринку послуг у зовнішній торгівлі, директора департаменту державної політики у сфері зовнішньої торгівлі тощо.

Має досвід роботи у сфері підприємницької діяльності. З квітня 2017 року по січень 2020 року обіймав посаду Директора Департаменту регулювання зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. Очолював Департамент державного нагляду та контролю за безпекою на морському та річковому транспорті Державної служби морського та річкового транспорту України.

У його декларації за минулі роки вказано, що Звягінцев з нерухомості володіє лише гаражем у Києві. Квартира та інша нерухомість записана на його дружину Олену. У 2015 році Сергій Звягінцев придбав авто Nissan Рathfinder (2014). Його дружина має автомобіль Honda Рilot 2017 року та KIA SORENTO 2008 року. 2020 року, згідно з декларацією, Звягінцев заробив 470 тисяч гривень.

Нагадаємо, 1 лютого вранці було анонсовано звільнення всього керівного складу Державної митної служби України.

Політика, 01.02.2023 15:41