Фото ілюстративне. Джерело: ДБР

ДБР та СБУ проводять масштабні обшуки на митниці у восьми регіонах

У п’ятницю, 10 лютого, Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України спільно з Офісом Генпрокурора проводять масштабну спецоперацію. Зокрема правоохоронці прийшли з обшуками у вісім філій української митниці.

Про це йдеться в прес-службі ДБР.

За даними правоохоронців, обшуки вже почалися в Центральному апараті Державної митної служби.

Окрім цього, слідчі дії тривають у Волинській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.

Водночас ДБР та СБУ встановили близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми.

Нагадаємо, 8 лютого ДБР затримало колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці Державної митної служби України. Він вимагав неправомірну вигоду у розмірі 4 100 доларів.

У грудні 2022 року працівники ДБР викрили злочинні схеми на Дніпропетровській та Полтавській митницях, через які держбюджет втратив понад 77 млн гривень.

Відомо, що 1 лютого Кабінет міністрів звільнив керівників Державної митної служби України. Своїх посад лишилися в.о. голови митниці і двоє заступників.

Того ж дня уряд призначив тимчасового голову Державної митної служби. Ним став Сергій Звягінцев.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.02.2023 09:45