Автор — Максим Кравченко

Збірна України здобула 76 медалей на змаганнях у США (фото)

На Nellis Air Force Base, військовій базі Повітряних сил США у Лас-Вегасі (Невада), завершилися United States Air Force and Marine Corps Trials 2024 — змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення і травми. 

Збірна України вперше брала участь у цих змаганнях і здобула на United States Air Force and Marine Corps Trials 76 медалей, з них 43 золотих, 19 срібних і 14 бронзових. Найбільше медалей наші атлети здобули з плавання та веслування.

"Наша збірна показала неймовірні особисті та командні результати на змаганнях у США. Разом з усією командою "Повернись живим" я тішуся бути причетною до участі української збірної на United States Air Force and Marine Corps 2024. Але разом із цим я переконана, що ми маємо зосереджуватися не тільки на міжнародних змаганнях, а й на розвитку адаптивних видів спорту всередині країни. Ми маємо розвивати власну інфраструктуру, проводити власні змагання, відкривати в усіх регіонах України секції з адаптивних видів спорту. Це сприятиме фізичній та психічній реабілітації ветеранів", — каже операційна менеджерка збірної України, представниця ГО "Повернись живим!" Ольга Гусакова.

Загалом у збірну України увійшли 30 учасників — 26 військовослужбовців та четверо ветеранів, які змагалися в 11 адаптивних видах спорту:

— плаванні;
— велоспорті;
— баскетболі на візках;
— волейболі сидячи;
— регбі на візках;
— стрільбі з лука;
— паверліфтингу;
— бігу;
— штовханні ядра/метанні диска;
— веслуванні;
— кульовій стрільбі. 

Змагання United States Air Force Trials 2024 в Україні організовано Міністерством у справах ветеранів спільно з Українським ветеранським фондом та громадськими організаціями — "Повернись живим", Stratcom Ukraine та Invictus Games: Team Ukraine.

"Спорт — це найкраща реабілітація. І наше завдання — залучати до занять адаптивними видами спорту якнайбільше ветеранів та військовослужбовців, які зазнали травм або поранень під час виконання своїх обовʼязків. Участь України у міжнародних спортивних змаганнях — це не тільки медалі, а й дипломатія. Можливість підняти наш прапор на міжнародній арені, показати силу та дух українського народу, нагадати про важливість підтримки. Наші хлопці показали неймовірні результати не тільки у кількості медалей, але й в особистих результатах. Хоча змагання вже закінчились, але попереду у нас багато планів на майбутнє, які дозволять долучити ще більшу кількість ветеранів до реабілітації через спорт", — коментує Анастасія Галайко, начальниця Відділу спорту ветеранів та фізкультурно-спортивної реабілітації Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Міністерства у справах ветеранів України. 

Нагадаємо, United States Air Force and Marine Corps Trials цьогоріч тривали з 8 по 14 березня. Ці змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, — найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями й травмами. У 2024 році крім збірної України в United States Air Force and Marine Corps Trials участь також бере збірна Грузії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.03.2024 10:53