Зеленський: Будівництво «Північного потоку-2» в обхід України - питання не лише економіки, а й енергобезпеки всієї Європи

03 БЕРЕЗНЯ 2021 13:21

Добудова газопроводу «Північний потік-2» буде черговим потужним ударом по Україні, а також вплине на енергетичну безпеку всієї Європи, наголошує президент України Володимир Зеленський.

«Усі мають розуміти - і європейські лідери, і українці - всі мають розуміти, що будівництво газопроводу в обхід України - це питання не лише економіки України, хоча це також дуже важливо для нас, а це питання енергетичної безпеки для всієї Європи. Це ще один дуже потужний - якщо «Потік» буде добудовано, - ще один буде потужний удар знову по Україні, крім Донбасу та Криму», - сказав Зеленський на спільному брифінгу з президентом Євроради Шарлем Мішелем у Києві в середу, інформує TrueUA з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«Я вважаю, що Україна разом із країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки - ми їм теж дуже вдячні за цю постійну підтримку, санкційну підтримку щодо «Північного потоку-2»" - ми багато зробили. Якби ми не порушували ці питання, я впевнений, що «Потік» був би вже добудований», - зазначив глава держави.

За словами Зеленського, доки це питання залишатиметься на порядку денному, «доки і країни Європейського Союзу, і Сполучені Штати не пом'якшуватимуть свою позицію, ми будемо в безпеці».

Події, 03.03.2021 13:21