Фото: Офіс президента

Зеленський відвідає інавгурацію президента Аргентини, — ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Аргентину з офіційним візитом. Він візьме участь в інавгурації нового президента країни Хав'єра Мілея.

Про це повідомляє портал TN із посиланням на джерело у посольстві України.

Зазначається, що візит може відбутися вже у неділю, 10 грудня. Зокрема, Зеленський прилетить до столиці Аргентини Буенос-Айрес.

Журналісти зауважують, що президент України від самого початку був у списку гостей на інавгурацію, але його приїзд не очікувався. Наголошується, що присутність українського президента призведе до посилення протоколів безпеки через можливі замахи з боку Росії.

"Запрошення Зеленському також є чітким жестом Мілеї в бік України, оскільки означає поворот у проміжній позиції, прийнятій адміністрацією Альберто Фернандеса. Мілей запросив Зеленського під час дзвінка після перемоги на виборах і навіть запропонував Аргентину як місце проведення можливого регіонального саміту щодо конфлікту", — йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що даний візит може стати першою поїздкою українського гаранта до Латинської Америки з моменту початку російського вторгнення.

Водночас в Офісі президента інформацію про візит очільника держави на інавгурацію президента Аргентини поки не коментують.

Нагадаємо, що 22 листопада Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив про проведену розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм. Сторони, зокрема обговорили війну в Україні та Формулу миру. За словами Зеленського, лідери двох країн вирішують, як зробити активнішими відносини України й Аргентини, а також України та Латинської Америки.

Крім того, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував президенту України Володимиру Зеленському провести в Аргентині мирний саміт із Латинською Америкою з питання війни з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.12.2023 17:20