Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський і генсек ООН Гутерріш обговорили Формулу миру та функціонування "зернової угоди": деталі

У четвер, 19 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів розмову з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Вони обговорювали Формулу миру та функціонування "зернової угоди".

Про це глава держави повідомив у Telegram.

Зеленський відзначив активну участь ООН в імплементації української Формули миру, а також готовність надіслати представника Організації на наступну зустріч на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

"Ми провели успішну зустріч радників у Джидді. Дуже важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. Ми дуже розраховуємо на вас у цьому", — зазначив очільник української держави.

Також президент України поінформував Генерального секретаря ООН про особливості функціонування альтернативного "зернового коридору" в Чорному морі. Він відзначив важливість продовження української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine та запросив Антоніу Гутерріша на її другий саміт. Зокрема, у розмові президент України наголосив, що Чорноморську зернову ініціативу необхідно зберегти.

"Домовились із паном Гутеррішем працювати разом і з відповідальними державами, щоб відновити продовольчу безпеку та постачання продовольства шляхами у Чорному морі”, — йдеться у повідомленні.

Зеленський також подякував Генсеку за зусилля команди Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні, яка підготувала, зокрема, План реагування упродовж осінньо-зимового періоду на $435 мільйонів.

Нагадаємо, 19 жовтня Зеленський здійснив робочу поїздку у Київську область. Під час візиту гарант ознайомився з перебігом будівництва житла для людей, постраждалих від російського вторгнення, що зводиться в селі Тарасівка за кошти благодійників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2023 17:14