Фото: Офіс президента

Зеленський назвав, які щоденні втрати окупантів потрібні Україні

Президент Володимир Зеленський відзначив втрати окупаційних військ на фронті в останні дні. Глава держави наголосив, що саме такі вражаючі втрати ворогів потрібні для перемоги.

Про це йдеться у зверненні президента.

Візит на Херсонщину та у Миколаїв

Глава держави розповів про візит на Південь країни.

"Нарада з військовими — головком Залужний, керівник Генштабу Шаптала, командувач ОСУВ "Одеса" Гнатов та командувач морської піхоти Содоль, керівник Держприкордонної служби генерал Дейнека. Особливий формат, вузьке коло", — сказав Зеленський.

Доповіді стосувалися ситуації в Херсоні та області, загалом на півдні, а також "м'ясних штурмів росіян" на Донеччині — передусім у Авдіївці.

"Я дякую всім нашим хлопцям, які потужно тримають оборону й день за днем знищують окупанта. Цими днями російські втрати справді вражають, і саме такі втрати окупанта потрібні Україні. Обговорили також Куп’янський напрямок на Харківщині", — заявив президент.

Глава держави провів нараду в Миколаєві з керівниками області, міста, військовими, правоохоронцями — щодо захисту регіону, нашої інфраструктури, наших портів, коридорів у Чорному морі.

"Проаналізували й соціальні питання, які важливі для Миколаєва та міст і сіл області: енергетика, забезпечення теплом, водопостачання в Миколаїв та область, якість води, яка дається місту, соціальна підтримка людей, економічна робота. Все те, що справді потребує уваги на всіх рівнях влади. Особливо я вдячний Данії за дієву підтримку Миколаєва, за щиру допомогу місту — саме так, як ми домовлялися з пані премʼєр-міністеркою Фредеріксен", — заявив гарант.

Володимир Зеленський у шпиталі Миколаєва відвідав наших воїнів, які проходять лікування після бойових поранень. 

"Важлива доповідь обласного керівника СБУ щодо захисту Миколаєва та області від диверсійної активності Росії й колаборантів. Вдячний за вашу роботу, хлопці! Окрема увага — захисту неба від російських бомб і ракет. Працюємо, щоб посилити ППО. Я дякую всім у світі, хто допомагає", — сказав президент.

Розмова з Шольцом

Володимир Зеленський розповів деталі розмови з Олафом Шольцом щодо ППО.

"Разом працюємо, щоб "петріоти" в руках українських воїнів могли робити більше вже цієї зими. Запросив Німеччину взяти участь у зустрічі радників щодо Формули миру, яку готуємо наприкінці жовтня. Обговорили з канцлером і ситуацію на Близькому Сході. Я дякую Олафу, що наші домовленості чітко виконуються", — заявив глави держави.

Історична промова президента Байдена.

За словами Зеленського, звернення глави Білого дому — "сильне, вчасне, таке, що справді додає впевненості".

"Дякую за незмінність підтримки України. Демократичний світ розуміє, наскільки важлива стійкість України для свободи всіх вільних народів. І не лише у Європі. Можемо подолати всі загрози", — сказав гарант.

Відзначив Зеленський і промову президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

"Вдячний пані президентці за чіткий заклик прискорити шлях України до перемоги. І до всіх у Європі, у вільному світі — бути єдиними максимально стільки, скільки потрібно для перемоги над терористами, які прагнуть знищити наші держави, наше життя. Європа має перемогти, а не ті, хто намагається перетворити наше життя на руїни", — сказав глава держави.

20 років розвідці прикордонної служби України.

"Героїчні воїни. Мав честь сьогодні привітати їх, відзначити державними нагородами. Провів окрему нараду з прикордонниками щодо тих завдань, які вони виконують, виконують ефективно. І я гордий тим, що прикордонна служба України, її підрозділи стають тільки сильнішими. Слава всім вам, воїни! Слава нашому міцному народу! Дякую вам, Херсоне, Миколаєве, за сьогоднішній день", — заявив гарант.

Нагадаємо, за даними Генштабу російські окупанти поновили наступальні дії та не полишають спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Так, минулої доби втрати ворога склали: вбитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки противника. Також, безрезультатними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2023 18:15