Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив, чи планується зменшення допомоги переселенцям

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не зменшуватиме допомогу тимчасово переміщеним особам та переселенцям, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення Росії.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у ході прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Що стосується допомоги переселенцям. Зменшення допомоги не буде. Що стосується збільшення — не можу поки підтвердити через всі ці виклики, пов'язані зі збільшенням оборонного бюджету. Тому не можу сказати, як працюватимемо із видатками. Не можу сказати зараз. Точно все буде підраховано до кінця року. Все це буде зроблено. В новий рік матимемо повне розуміння наших розрахунків", — сказав він. 

Також гарант розповів, що напрацьовуються програми підтримки переселенців, зокрема кредитна, іпотечна, підтримка бізнесу тощо.

"Усе це обов’язково економічна команда повинна напрацювати. Це буде", — додав президент.

Нагадаємо, раніше на засіданні Кабінет міністрів вніс зміни до кількох постанов про порядок обліку внутрішньо переміщених осіб і виплат їм соціальної державної допомоги. Відповідно до нововведень, деякі категорії ВПО залишаться без підтримки держави.

Також повідомлялося, що Міністерство соціальної політики, за результатами перевірки ВПО, зупинило виплати понад 140 тисячам осіб. Все тому, що вони не відповідають новим критеріям.

Додамо, переселенці в Україні наступного року зможуть продовжити отримання допомоги на шестимісячний період. Йдеться про часові межі з 1 лютого по 31 липня 2024-го. Це, зокрема, стосується тих ВПО, які вперше звернулися за призначенням допомоги після 1 серпня і належать до особливо вразливих категорій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.12.2023 23:52