Скріншот із відео

Зеленський прибув на Херсонщину: деталі координаційної наради (оновлено)

Президент України Володимир Зеленський приїхав із робочою поїздкою в Херсонську область. Там відбулася координаційна нарада щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС. 

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram.

За його словами, під час наради обговорили багато важливих питань: оперативна обстановка в області, яка склалася внаслідок катастрофи, евакуація населення з потенційних зон затоплення, ліквідація надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі, організація життєзабезпечення затоплених територій.

Також учасники оцінили перспективи відновлення екосистеми регіону й окреслили оперативну воєнну обстановку в зоні техногенної катастрофи.

"Важливо підрахувати збитки та виділити кошти для компенсацій жителям, постраждалим унаслідок катастрофи, і розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини", — додав президент.

Оновлено. Зеленський показав переправу в Херсоні, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених територій.

"Наше завдання — максимально захистити життя й допомогти людям. Дякую рятувальникам і волонтерам! Дякую всім, хто залучений до цієї роботи!" — написав президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що російські загарбники підривом Каховської гідроелектростанції мають намір затягнути контрнаступ Збройних сил України. Однак, на його думку, ворог все одно програє.

За словами гаранта, Червоний Хрест та Організація Об'єднаних Націй зайняли пасивну позицію щодо ситуації навколо підриву Каховської гідроелектростанції. Вони не допомагають у ліквідації наслідків підтоплення Херсонської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 11:20