Фото: Андрій Коваленко / скріншот з відео

Зеленський призначив керівника Центру протидії дезінформації: хто очолив орган РНБО

Експерт з інформаційних технологій Андрій Коваленко став новим головою Центру протидії дезінформації.

Відповідний указ 26 січня підписав президент Володимир Зеленський.

Останнім часом Коваленко працював заступником керівника Центру протидії дезінформації, а зараз він очолив робочий орган РНБО.

Що відомо про Андрія Коваленка

Андрій Коваленко — піар-консультант та експерт з інформаційних технологій. Вивчав соціологію в Київському університеті імені Тараса Шевченка.

З 2012 року працював журналістом газети "Сегодня", у 2013-му — у виданні "Коментарі". З кінця 2013-го по 2015 рік обіймав посаду редактора сайту телеканалу "Еспресо". З 2015-го по 2019-й рік працював редактором, першим заступником головного редактора сайту Depo.ua. З 2019-го по 2020-й працював головним редактором сайту Depo.ua.

З 2018 року як експерт у питаннях інформаційних технологій брав участь у форумах польського Інституту східноєвропейських досліджень. З травня 2020 року обіймав посади спеціаліста з комунікацій у Державному агентстві рибного господарства та Державній інспекції містобудування. Очолював медійний напрямок у виборчому штабі партії "Слуга народу" Борщагівської ОТГ.

У січні 2024 року він став співведучим нового проекту "Про війну", який створили  інформаційне агентство "Укрінформ" та Центр протидії дезінформації.

Донедавна Коваленко працював заступником керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, також він є лейтенантом ЗСУ, пише Detector.media.

Раніше Володимир Зеленський призначив державного уповноваженого Антимонопольного комітету України (АМКУ). Посаду обійняв Максим Сандига.

Нагадаємо, 1 листопада президент Володимир Зеленський прийняв важливе кадрове рішення. Він звільнив з посади заступника голови Антимонопольного комітету України Анжеліку Коноплянко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.01.2024 14:33