Фото: Офіс президента

Зеленський пропонує прирівняти корупцію до державної зради на час війни

Президент Володимир Зеленський заявив, що ініціюватиме на законодавчому рівні пропозицію прирівняти корупцію та державну зраду. Ймовірний закон діятиме на час воєнного стану.

Про це глава держави заявив під час інтерв'ю "телеканалу 1+1". Зеленський вважає, що така ініціатива не може діяти постійно у суспільстві.

"Якщо ти хочеш побороти скажімо так "місцеву бруківку", то я не можу боротися з бруківкою у кожному місці. Є фундаментальні рішення. Наприклад, я поставив задачу законодавчо прирівняти корупції до державної зради на військовий час. Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але, думаю, на військовий час — це допоможе. Чи підтримає це законодавець, я не знаю. Дуже важливо не прикручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий, кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі", — зазначив президент.

Це буде дуже серйозний інструмент, на думку президента, для того, щоб посадовці навіть не думали про незаконне збагачення.

"Але це не розстріл, це не сталінізм. Якщо є докази — людина повинна бути за ґратами. Я думаю, що парламент отримає законопроект у найближчий тиждень, і далі гра на боці парламенту вже", — підсумував президент.

Нагадаємо, 25 серпня президент Володимир Зеленський анонсував низку важливих рішень наступного тижня. Йдеться про важливі законодавчі зміни в країні. Президент розповів, що наступного тижня заплановані спеціальні внутрішньополітичні наради. Нові закони мали б захистити країну від внутрішнього ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.08.2023 19:24