Фото: Офіс президента

Зеленський провів змістовну зустріч із принцом Саудівської Аравії: що обговорили

У п'ятницю, 19 травня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Про це повідомив Офіс президента України.

Лідери обговорили актуальні двосторонні відносини та питання глобального характеру.

"Президент України поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в нашій країні та протидію російському агресору. Володимир Зеленський також розповів про головні елементи української мирної ініціативи — формули миру, яка має на меті зупинення війни та відновлення миру",  йдеться у повідомленні.

Крім того, очільник держави відзначив успішну участь Саудівської Аравії у поверненні з російського полону 10 іноземних військовополонених і висловив зацікавленість у продовженні спільних зусиль заради звільнення бранців.

Своєю чергою принц Саудівської Аравії підтвердив зацікавленість в інвестиціях в Україну та відновлення нашої держави. Володимир Зеленський запросив Мухаммада бін Салмана аль Сауда відвідати Україну з візитом.

Також, у межах робочого візиту до Королівства Саудівська Аравія, Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Республіки Ірак Мухаммадом Шіа Саббаром Ас-Судані. Сторони обговорили можливі шляхи участі Іраку в імплементації української формули миру.

Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Іраку

Фото: Офіс президента

"Володимир Зеленський висловив особливу подяку Іраку за підтримку України в межах міжнародних організацій, зокрема за підтримку резолюцій Генеральної Асамблеї ООН", — зазначили в Офісі президента.

До того ж президент запросив прем’єр-міністра Іраку відвідати Україну з візитом з метою обговорення важливих напрямів міждержавної співпраці.

Нагадаємо, 19 травня президент України Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії. Там український гарант виступив на саміті Ліги арабських держав. Він закликав світ допомогти захистити українців від російської агресії та "чесно поглянути" на війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2023 20:10