Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський розповів Шольцу про наступ РФ під Авдіївкою та катастрофічні втрати окупантів

У п'ятницю, 20 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Глава держави розповів про невдалі наступальні дії росіян та катастрофічні втрати окупантів під Авдіївкою.

Про це український президент написав у Telegram.

Гарант розповів главі уряду Німеччини про поточну ситуацію на фронті в Україні, зокрема, про невдалі спроби Росії наступати в районі Авдіївки Донецької області 

"Поінформував Федерального канцлера про поточну ситуацію на фронті, зокрема про невдалі наступальні спроби Росії та її катастрофічні втрати під Авдіївкою", — заявив він.

Зокрема, Зеленський подякував Шольцу за підтримку з боку Німеччини.

"Наші домовленості в Гранаді успішно реалізуються. Я особливо вдячний за останній великий пакет військової допомоги, який включає системи Patriot та IRIS-T, а також боєприпаси до них", — зазначив президент України.

Також співрозмовники обговорили ситуацію на Близькому Сході, наступний раунд переговорів щодо Формули миру на Мальті, а також Конференцію з відновлення України, яка відбудеться в Німеччині в листопаді.

Нагадаємо, 19 жовтня Зеленський провів розмову з лідером Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Глава держави подякував йому за ефективне виконання нещодавніх оборонних домовленостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.10.2023 17:27