Фото: Офіс президента

Зеленський у Афінах проведе зустріч із президентом Сербії Вучичем

Президент Сербії Александар Вучич 22 серпня зустрінеться із Володимиром Зеленським в Афінах.

Про це повідомляє видання РТС.

"Завтра вранці на прохання президента України у мене буде двостороння зустріч з ним, тому я сяду і поговорю із Зеленським наодинці про все, що відбувається останнім часом навколо Республіки Косово, про визнання і невизнання територіальної цілісності і всіх інших питаннях", — сказав Вучич.

Вучич висловив сподівання, що розмова з українським президентом вийде "гарною та відкритою". Він також додав, що Сербія поважає територіальну цілісність України, тому сподівається, що вони також поважатимуть територіальний суверенітет Сербії.

Нагадаємо, 21 серпня Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції, де у нього запланована низка перемовин та зустрічей. Очільник держави зазначив, що візьме участь у саміті Україна — Балкани, де на зустрічі з лідерами говоритиме про європейську та євроатлантичну інтеграцію, оборонну співпрацю та безпеку. Крім того, плануються окремі переговори щодо двосторонніх питань, а також зустріч із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Додамо, Україна та Греція підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції нашої держави. У документі відзначено тверду позицію Грецької Республіки щодо стратегічного курсу України на євроатлантичну інтеграцію відповідно до домовленостей, досягнутих країнами — членами Альянсу на Вільнюському саміті НАТО, та Спільної декларації G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 21:16