Фото: Офіс президента

Окремі переговори та саміт щодо Балкан: Зеленський прибув до Греції й розкрив плани візиту

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 21 серпня, прибув з візитом до Греції. У гаранта запланована низка перемовин та зустрічей.

Про це очільник держави повідомив у Telegram.

"Продовжуємо візитом у Грецію. Вже прибули. Зустріч із президенткою Катеріною Сакелларопулу, ґрунтовні переговори з прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом і грецькою делегацією", — заявив гарант.

Очільник держави зазначив, що візьме участь у саміті Україна — Балкани, де на зустрічі з лідерами говоритиме про європейську та євроатлантичну інтеграцію, оборонну співпрацю та безпеку. Крім того, плануються окремі переговори щодо двосторонніх питань, а також зустріч із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський впродовж 19-20 серпня здійснив робочі візити до Данії та Нідерландів. Глава держави домовився про передачу Україні сучасних винищувачів. 

Під час зустрічі з главою нідерландського уряду Марком Рютте Зеленський заявив, що Україна отримає від Нідерландів 42 літаки F-16. Передача винищувачів відбудеться після тренування українських пілотів та інженерів. Також прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен під час зустрічі зазначила, що передасть нашій державі 19 винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 18:20