Фото: slovoidilo.ua

Зеленський відповів Трампу на його провокативні заяви про перемир'я з Путіним

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви колишнього глави Білого дому Дональда Трампа, що той не зможе припинити війну між Росією та Україною за 24 години у разі свого переобрання. Глава держави наголосив на неприпустимості варіанту, коли тимчасово окуповані території залишаться Російській Федерації

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю NBC News. Президент України зазначив, що був би радий вітати Трампа у Києві, щоб той побачив все на власні очі.

"Що я можу сказати? Ми його також будемо раді вітати. Президент Байден вже був тут, і він, думаю, зрозумів деякі речі, які на мою думку, можна зрозуміти, лише перебуваючи в Україні. Мені треба буде не більше 24 хвилин, щоби пояснити президенту Трампу, що він не може щось зробити з цією війною, забезпечити мир — через Путіна", — відповів Зеленський.

На думку глави держави, Трамп, віддаючи українські території, не зможе домовитися про мир з Путіним.

Раніше Трамп зазначив, що весняного наступу ЗСУ так і не відбулося, тому що українських військових зустріла "стіна озброєння і бомб" з боку Росії.

Нагадаємо, також Трамп заявляв, що може закінчити війну в Україні "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім. Мовляв, для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду. Варто зауважити, що це вже не перша подібна заява Трампа. Про те, що може завершити війну в Україні "за 24 години" він казав і в лютому, і у березні. Однак на питання, як саме він це зробив би, політик відповідав, що не може цього сказати, "адже якби сказав, то, ймовірно, не зміг би цього зробити".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.11.2023 21:59