Фото: Facebook Дональда Трампа

Трамп знову похвалився, що може завершити війну в Україні за добу: що сказав би Зеленському та Путіну

Сорок п'ятий президент США Дональд Трамп вкотре зробив заяву про війну Росії в Україні. Зокрема, він сказав, що нібито зможе закінчити її "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім. Мовляв, для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду.

Відповідні заяви прозвучали у програмі Sunday Morning Futures на телеканалі Fox News. Трамп стверджує, що мав хороші відносини й з президентом України, і з російським диктатором.

Політик-республіканець не упустив можливості розкритикувати свого опонента — чинного главу Америки Джо Байдена. Трамп сказав, що Байден нібито "уявлення не має, що відбувається", і не здатний мати справу зі світовими лідерами.

"Це розумні люди, зокрема Макрон із Франції. Я можу перерахувати весь список людей, включно з Путіним... Ці люди різкі, жорсткі й загалом злісні. Вони злісні, і вони на вершині своєї гри", — заявив попередник Байдена.

Ведуча програми запитала: "Ви сказали, що можете закінчити війну в Україні за 24 години. Як би ви це зробили?"

"Я дуже добре знаю Зеленського, і я дуже добре знаю Путіна — навіть краще. І в мене були хороші стосунки, дуже хороші з ними обома. Я б сказав Зеленському: "Досить. Ви повинні укласти угоду". Я б сказав Путіну: "Якщо ви не підете на угоду, ми дамо (Україні, — ред.) багато. Ми дамо більше, ніж вони коли-небудь отримували, якщо доведеться", — відповів Трамп.

Він з упевненістю продовжив: "Я укладу угоду за один день. Один день!".

Нагадаємо, що це вже не перша подібна заява Трампа. Про те, що може завершити війну в Україні "за 24 години" він казав і в лютому, і у березні. Однак на питання, як саме він це зробив би, політик відповідав, що не може цього сказати, "адже якби сказав, то, ймовірно, не зміг би цього зробити".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2023 00:39