Фото: сайт президента

Зеленський відзначив успіхи Сил оборони на Бахмутському напрямку (відеозвернення)

У понеділок, 7 серпня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Глава держави, зокрема, відзначив ефективні дії Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Текст звернення глави держави з'явився на сайті президента України.

Атака Покровська

Президент наголосив, що зараз триває рятувальна операція в Покровську Донецької області. Після російських ракетних ударів. Ракети "Іскандер" проти звичайних житлових будинків — усі служби працюють на місці. 

"На жаль, є жертви. Є поранені, є загиблі. Мої співчуття рідним і близьким... Від повторного ракетного удару, на жаль, є загиблий серед співробітників ДСНС. Полковник Андрій Омельченко, заступник начальника ГУ ДСНС у Донецькій області. Вічна пам’ять", — сказав президент.

Він також окремо відзначив роботу рятувальників.

"Наших працівників ДСНС. Тих, хто в різних містах України працює заради життя. Заради того, щоб російський терор програвав, бо життя рятується", — заявив глава держави.

Обмін полоненими

Зеленський відзначив важливий результат у команди, яка займається обмінами. 

"Ще 22 хлопці вдома, в Україні. 20 із них — солдати та сержанти, двоє — офіцери. Воїни Збройних сил. Серед них є поранені. Потрапили в полон на різних напрямках фронту. Але тепер вдома. І зробимо все, щоб повернути в Україну всіх наших людей, які зараз у російській неволі. Пам’ятаємо про всіх та шукаємо кожного, хто в переліку безвісти зниклих", — сказав президент.

Ситуація на фронті

"Цей день почав із селекторної наради. Передусім військові. Доповідь щодо ситуації на фронті — наших наступальних дій, можливостей нашого руху та динаміки руху. Доповідав головком. Відзначу Бахмутський напрямок. Третя і П'ята окремі штурмові бригади, штурмова бригада Національної поліції "Лють", 92-га окрема механізована бригада. Є успіхи у знищенні окупантів, важливі успіхи. Я дякую вам, воїни!" — додав Зеленський.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що протягом тижня українські воїни успішно тримали оборону на усій лінії фронту. Росіянам не вдалось просунутись на позиції Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 22:57