Фото: Міністерство оборони України

Чи вдалось окупантам протягом тижня просунутись на фронті: у Міноборони зробили заяву

Протягом тижня українські воїни успішно тримали оборону на усій лінії фронту. Росіянам не вдалось просунутись на позиції Сил оборони.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, важкі бої тривають на Бахмутському, Куп'янському та Лиманському напрямках. Зокрема, окупанти проводять постійні штурми на північ від Бахмута з метою повернення втрачених позицій, але українські воїни їх відбивали.

Ситуація на Півдні України

На півдні наші захисники поступово просуваються, але наступати там дуже складно через мінування та обстріли.

"Ми фіксуємо вже протягом кількох тижнів дуже відчутне збільшення кількості обстрілів. Щоб були зрозумілі цифри, якщо минулого тижня у понеділок я ще озвучувала цифру близько вісім тисяч обстрілів за тиждень, то вже цього понеділка близько дев'ять тисяч обстрілів за тиждень", — заявила Маляр.

Вона уточнила, що всього близько півмільйона боєприпасів, а минулого тижня було близько 400 тисяч. Це означає, що ворог намагається таким вогнем зупинити наших військових. Але результати наступу ЗСУ все одно є.

Стримування ворога

Маляр запевнила, що українські військові відбили наступи окупантів на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Лиманському напрямках.

"І головний наш результат, що у нас не просунувся ворог. Я вважаю, що це набагато важливіший результат, ніж все інше. Авдіївку вони хочуть оточити, у них не виходить це зробити. Вони там залучили і артилерію, і авіацію, але оточувати не можуть. Мар'їнку вони намагаються повністю взяти під контроль, нічого у них не виходить", — уточнила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що український наступ відстає від графіка, але все йде за планом. Резніков наголосив, що українські генерали та командири бачать реальну ситуацію на полі бою. 

Водночас в Інституті вивчення війни пояснили, що контрнаступ ЗСУ не може відбуватись швидко через те, що Росія мала багато часу підготуватися. Також Україна, на відміну від Росії, оптимізує свої операції таким чином, щоб зберегти власні сили внаслідок повільнішого просування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 22:22